Tandvård på Sjöbo Djurklinik

Dålig munhälsa eller tandproblem drabbar många av våra sällskapsdjur.

Ofta äter din hund eller katt, och tuggar ben och torrfoder, precis som vanligt, det är därför svårt för dig som djurägare att veta när djuret har ont.

Rött, inflammerat tandkött, dålig andedräkt eller stora mängder tandsten är exempel på problem med munhälsan.

På Sjöbo Djurklinik arbetar vi för att förbättra ditt djurs munhälsa och därmed minska smärta och obehag för djuret. Oftast innebär det att vi börjar med en undersökning av munhålan under narkos, där vi också tar röntgen av alla tänder.

När vi har undersökt munnen och tagit röntgen av alla tänder, ringer vi dig som djurägare och diskuterar vad vi har hittat och ger ett behandlingsförslag. Det är viktigt för oss, att du som djurägare, är delaktig i beslutet om vilken behandling som är bäst för dig och ditt djur.

Att göra undersökningen under narkos är nödvändig av många anledningar. Man söver djuren för att möjliggöra intubering och på så sätt få en säker narkos samt minimera risken av få ner vätska i lungorna, också för att kunna ta röntgenbilder, och då undersökning och rensning av tänderna också kan göra ont, är det skönt att veta att djuren befinner sig i narkos, och har fått smärtstillande läkemedel.

Under narkosen är djuret uppkopplat på monitorering, så vi har hjälp att säkerställa att alla vitala funktioner upprätthålls. Vi har också möjlighet att använda oss av ventilator när vi anser att djuren behöver det. På tandavdelningen jobbar vi alltid i team av minst 2, där en narkossköterska ansvarar för narkosen och veterinären gör tandbehandlingen. Detta för att maximera säkerheten för djuret under hela ingreppet.

Under operations- och tanddagar tar vi in alla dagens patienter på morgonen. Vi tar in alla samtidigt då vi aldrig vet exakt hur lång tid varje operation tar. Gamla, sjuka eller stressade djur prioriteras. Alla patienter får den tiden de behöver, och det kan betyda att ett djur ibland får vänta lite längre på sin tur. Djuren rastas och får mat efter behov under dagen.

Vad kostar en tandbehandling?

Det är nog en av dem vanligaste frågorna vi får men tyvärr är svaret inte alltid så enkelt.

Priset för tandpaketet är fast. I det ingår narkos, röntgen, undersökning och tandstensborttagning. Eventuella sjuka tänder eller övriga åtgärder utöver tandpaketet tillkommer. Vi har mycket svårt att ge ett pris innan vi har undersökt munhålan, då vi helt enkelt inte kan se exakt vilka problem djuret har innan dess.

En tandbehandling kan kosta allt från 6-20.000 kr beroende på omfattning av problem och vilka tänder som är involverade. Finns det olika behandlingar för tanden/tänderna, kan det också påverka priset. Det är inte ovanligt att operation av tänder kan ta 2–3 timmar, och det är just tiden som påverkar priset mest.

Du informeras alltid om behandlingsmöjligheter och pris innan vi påbörjar operationen.

En tandbehandling ska kännas tryggt för både djur och djurägare och framför allt ska den förbättra dit djurs munhälsa.

Kontakta oss om du behöver hjälp eller rådgivning angående ditt djurs munhälsa

En tandbehandling ska kännas tryggt för både djur och djurägare och framför allt ska den förbättra dit djurs munhälsa. Vi erbjuder kostnadsfri tandkoll till sköterska.

Copyright 2025 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå